Mitä jos lähetys on vahingoittunut kuljetuksessa tai puutteellinen?

Jos lähetystä vastaanottaessasi huomaat sisällön vahingoittuneen tai vähentyneen, sinun tulee ensisijaisesti aina tehdä asiasta muistutus rahdinkuljettajalle tavaraa vastaanotettaessa. (Rahdinkuljettajalla tarkoitetaan valitsemasi toimitustavan ja -paikan mukaista kuljetuspalvelun tarjoajaa, esimerksi Posti, Matkahuolto, Schenker.) Vaikka huomauttaisit asiasta lähetystä vastaanotettaessa, tee joka tapauksessa kirjallinen muistutus asiasta kohtuullisessa ajassa eli viimeistään 14 päivän sisään tavaran vastaanottamisesta.

Vahingoittuneen lähetyksen tapauksessa suosittelemme tekemään muistutuksen ensisijaisesti rahdinkuljettajalle. Jos sen sijaan vahingoittumattomasta lähetyksestä puuttuu mielestäsi tuotteita, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tärkeää: Huomaathan, että palvelumme täydentää kotisi koiranruokavarastoja koirasi yksilöllisen ruokintasuosituksen perusteella ja koirasi ruoankulutuksesta antamasi palautteen perusteella. Palvelumme pyrkii mahdollisuuksien mukaan myös yhdistelemään lähetyksiä, jotta minimoidaan hiilidioksidipäästöjä ja sinulle lähetysten noutamisesta tai vastaanottamisesta koituvaa vaivaa. Tämän vuoksi on mahdollista, että mikäli palvelu arvioi kotonasi olevan riittävästi jonkin lajin ruokaa tai muita tuotteita seuraavaan lähetykseen asti, joka toimituksessa ei toimiteta kaikkia tilaamiasi tuotteita. Voit varmistaa pakkauksen sisältä löytyvästä pakkausluettelosta, mitä tuotteita kyseisen kuukauden toimitukseen kuuluu.

Toki jos lähetyksessä on selkeästi virhe ja koirasi ruokavarasto uhkaa ehtyä, älä epäröi olla ole yhteydessä asiakaspalveluumme.